Helsinki

OPISKELIJOIDEN JA NUORTEN AIKUISTEN SUOLA-ILLAT KALLIOSSA

Olitpa opiskelija tai jo opiskelusi päättänyt nuori aikuinen, nämä illat ovat sinulle! Raamattuopetusta, yhdessäoloa, iltapalaa, rukousta ja keskustelua mukavassa seurassa – tervetuloa tutustumaan, tapaamaan uusia ystäviä ja löytämään oma paikkasi!

Opiskelijoiden ja nuorten aikuisten Suola-iltoja järjestävät Helsingin OPKO ja Helsingin Kansanlähetys. Iltojen aiheet ja ohjelman näet alta.

16.1.     Kaikkiko turhuutta? – Saarnaajan kirja, Antti Koskenniemi
23.1.     Läheinen yhteys Jumalaan, Sari Nuutinen & co
29.–31.1.     Disciple16-konferenssi Kannelmäen kirkolla (ei Suola-iltaa)
6.2.     Usko ja raha, Markku Moilanen
13.2.     Miksi Jeesus kuoli? – Heprealaiskirjeen sanoma, Ville Auvinen
20.2.     Opiskelijajärjestöjen yhteinen talvirieha (lisätiedot myöhemmin)
27.2.     Suomi maahanmuuttajan silmin, Idowu Bello
5.3.     Kadonneet sankarit (Hepr. 11), Riku Rinne
12.3.     Iloitkaa ja kiittäkää aina? Elisa Wathén
19.3.     Tekeekö usko onnelliseksi? Markku Ojanen
26.3.     (Pääsiäinen, ei iltaa)
2.4.     Kristitty ja politiikka, Marjo Loponen
9.4.     Oikea ja väärä kiltteys, Minna Väisänen
16.4.     Pyhitä lepopäivä – miten ja miksi? Opiskelijapaneeli
23.4.     Raamattu ja ruoka, Antti Koskenniemi
30.4.     (Vappuaatto, ei iltaa)
7.5.     Ketkä ovat veljiä ja sisaria uskossa? Jukka Norvanto
15.5.     (su) Kevätretki

 

Milloin ja missä?

Lukukausien aikana lauantaisin klo 18.00 osoitteessa Siltasaarenkatu 28 (Hakaniemen metroaseman tuntumassa, mäkeä ylös kohti Kallion kirkkoa, tien vasemmalla puolella).

hopko-kuva2

 

ILTAMESSU

Tammikuusta 2013 alkaen nuoret aikuiset Helsingin Kansanlähetyksellä ja Suomen Luterilaisessa Evankeliumiyhdistyksessä (SLEY) järjestävät yhteisiä nuorten messuja. Iltamessu järjestetään joka toinen tiistai (parittomat viikot) klo 18.00 alkaen. Paikalle voi tulla hiljentymään ennen messua ja varsinainen messu alkaa klo 18.30. Messun jälkeen Night Cafe fiesta-aterialla klo 20.00-21.00.

Lue lisää Iltamessusta facebookissa.

iltamessu2

FILIA-MESSUT

Filia-messut sunnuntaisin klo 16 hotelli Arthurin juhlasalissa, Vuorikatu 17. Jumalanpalveluksissa kokoonnumme viettämään yhteistä ehtoollista osana kaikenikäisten yhteisöä.

 

SOLUT

 

Jos mietit kysymyksiä ”Mitä ovat solut? … Ketkä niissä käyvät? … Miten minä löytäisin solun itselleni? … Keneltä voin kysyä niistä? …”, niin luepa eteenpäin.

Solumme on tarkoitettu sinulle, joka haluat vastata Jeesuksen kutsuun elää hänen kanssaan ja hänen lähettiläänään. Solu ei ole ”parempien pyhien” eliittikerho. Saat olla niin alussa tai pitkällä, varma tai epävarma uskossasi kuin tällä hetkellä oletkaan. Tärkeää on vain se, että olet halukas kasvamaan Jumalan tahtomaan suuntaan!

Soluissa on keskeistä Jumalan, toisten kristittyjen jamaailman kohtaaminen. Suhteessa näihin voimme kohdata myös itsemme ja löytää oman paikkamme. Näkymme on tehdä Jeesuksen lähetyskäskyn (Matt. 28:18-20) mukaisesti opetuslapsia. Tämän toteutumiseksi haluamme elämää Jeesuksen yhteydessä, kasvaa Jeesuksen seuraamisessa, rakentaa yhteyttä seurakunnassa ja kutsua uusia Jeesuksen seuraan ja seurakunnan yhteyteen.

Seurakunnalla emme tarkoita tässä yhteydessä kirkollisia rakenteita tai järjestöjä vaan paikallista uskovien yhteyttä, opetuslasten yhteisöä. Rakenteet luovat puitteet tälle yhteydelle. ”Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” (Matt. 18:20.) Jokainen Jeesukseen uskova kuuluu väistämättä tähän yhteyteen ja tarvitsee sitä kasvaakseen kypsään uskoon. (Ef. 4:3-7, 11-16.) Kansanlähetys tarjoaa luterilaiseen tunnustukseen sitoutuvan yhteisön.

Solunäkymme toteutuu kolmen suunnan kautta:

Helsinki_solutYlös – elävä Jumala-suhde

Opetuslapseus on kasvua rakkaudessa ja armon tuntemisessa. Pyhä Henki puhdistaa sydäntämme ja vaikuttaa meissä Jumalalle mieluista tahtomista ja tekemistä eläessämme Jeesuksen seurassa Raamattua lukien, rukoillen ja ylistäen.

 

Sisään – elävä yhteys

Jeesus antoi käskyn rakastaa toisiamme. Luottamus, hyväksyntä ja avoin keskusteluyhteys solussa rohkaisevat sitoutumaan keskinäiseen yhteyteen, jossa jaetaan niin ilot kuin surutkin.

 

Ulos – elävä todistus

Jumala haluaa tehdä sinusta jotain, mitä et ilman häntä ole. Jeesuksen omana ja varustamana olet hänen rakkauden lähettiläänsä omasta elämänpiiristäsi alkaen aina lähetyskentille asti. Solussa opetellaan yhdessä todistajana ja lähettäjänä.

 

Solumme ovat osa Helsingin Kansanlähetyksen Filia-messuyhteisöä. Ne toimivat Kansanlähetys-liikkeen arvojen pohjalta. Liittymällä soluun sitoudut näihin arvoihin: 

  • Raamattu on uskon ja elämän ylin ohje.
  • Henkilökohtainen usko Kristukseen pelastaa. Meille on tärkeää kutsua uusia ihmisiä uskomaan Jeesukseen niin kotimaassa kuin lähetyskentilläkin.
  • Oikeus seurakuntayhteyteen. Pyhä Henki on jo yhdistänyt uskovat toisiinsa. Haluamme tarjota paikallisen kristittyjen yhteyden, jossa tämä todellisuus toteutuu keskinäisen kunnioituksen ja rakkauden ilmapiirissä. Samalla seurakunta on vajavaisten ja syntisten ihmisten yhteisö, jossa tarvitaan armon todellisuutta ristiriidoista ja vaikeuksista selviämiseen.

 

Etsitkö omaa paikkaasi tai hengellistä kotia? Olet tervetullut tutustumaan toimintaamme Kolmeen kohtaamiseen ja Filia-messuihin! Myös soluihin voi ensin käydä tutustumassa ja päättää vasta sitten, onko tämä minua varten.

 

Ota yhteyttä:

 

koskenniemi_antti11

 

 

 

 

 

 

Antti Koskenniemi

etunimi.sukunimi@sekl.fi

044 452 2235